Bertus Borgers & hunne Peer
Helaas kan ik dit programma voorlopig niet spelen, omdat mijn broer Peer op 7 maart 2013 in zijn slaap is overleden. Zijn Duitse vintage gitaren met merken als Hoyer en Alosa hangen zwijgend aan de muur en ik wacht op een goeie inval om weer een simpele productie te beginnen, waarbij het enkel gaat om de pure liedjes.Ik hou van Herman
Deze theatervoorstelling voor oplettend publiek heb ik voor de laatste keer gespeeld, en wel in het Blue Collar Theater (Strijp-S Eindhoven) op 11 juli 2016, exact 15 jaar nadat de man van het Hilton sprong. In de uiteindelijke bezetting met Ruud van Deventer op gitaar, mijn dochter Nova zang en viool en ik zelf natuurlijk met mijn verhalen en op al mijn instrumenten. Ik heb deze show drie keer moeten onderbreken. De eerste keer omdat mijn broer Peer, waarmee ik het concept heb ontwikkeld, dood in bed lag. De tweede keer omdat Nova, die vanaf het begin een belangrijke rol hierin speelde, haar eerste kind kreeg. En de derde keer omdat Nova nog eens ging bevallen. Maar.... we hebben destijds wel de muziek uitgebracht, gespeeld door een keur van topmuzikanten en natuurlijk is er ook nog het boek 'Ik hou van Herman' waarop de voorstelling was gebaseerd. Beide items zijn nog te krijgen in de Bogey Shop.

Bertus Borgers & The Young Retro's
Het repertoire van Bertus Borgers & The Young Retro's is een reprospectief van de muziek die ik sinds 1968 op het podium heb gespeeld. The Young Retro's zijn, zoals de naam al aangeeft, een handvol jonge snaken die een hedendaagse interpretatie geven aan dit repertoire. Nummers van Dirty Underwear uit de sixties, de underground van Mr. Albert Show, de klassiekers van Sweetd'Buster en wat daarna kwam, alles komt voorbij in een show die bewijst dat traditie in de rockmuziek een hedendaags gezicht kan hebben.

Gastsolist op tenorsax bij Golden Earring
Ik voel me nog altijd thuis als gast bij Golden Earring. Als de agenda's het enigszins toelaten dan doe ik mee bij hun rockshows in de grote zalen, sporthallen en maneges. Soms ben ik verhinderd en dan wordt ik vervangen door Boris van der Lek, een hardblazer uit de Amsterdamse tenorschool. Zie ook: www.goldenearring.nlBertus & Onze Ruud
Onze Ruud is stijlvast en mijn enige begeleider in een bluesgetint repertoire met veel Nederlandstalige teksten. Dat alles afgewisseld met verhalen uit de muziekwereld en verhalen uit de familie. We stellen nauwelijks eisen en kunnen op praktisch elk podium terecht. In de regel speel ik dit programma met ééén begeleider, bij voorkeur mijn broer Ruud, die net als ik het talent heeft om over te laten. Wij laten rockmuziek klein klinken en laten cabaret en kleinkunst graag over aan anderen. Uitermate geschikt voor armlastige podia want we stellen nauwelijks eisen.

BORGERS
Optreden van uitgebreide band van Familieleden. Zussen, 'n broer, 'n dochter, neven en achterneven met een repertoire van Rock, Soul en Blues dat ver terug gaat in de traditie. Aangevuld met onze beste eigen nummers, dat dan weer wel. Het optreden van 5 januari 2020 op Strijp-S is vastgelegd op het album Family Life @ Blue Collar.


ThuisBertusPodiumMuziekZolderWoordWinkelContact   /   agendaproductiesinstrumenten

Live